Portabilni agregati

Kako da odredim koju veličinu Generator trebam?
Dimenzije generatora su strogo povezane sa količinom energije koju mogu snabdjeti. Da biste odredili pravu veličinu, dodajte ukupne vate svih svjetala, uređaja, alata ili druge opreme koju želite istovremeno da povežete sa generatorom. Postizanje ispravne startne i pogonske snage u uređajima koje namjeravate napajati je ključno za izračunavanje tačnih zahtjeva za napajanjem. Obično ćete ove informacije naći u identifikacionoj pločici ili u korisničkom priručniku svakog odgovarajućeg alata ili električne opreme.

Šta je Inverter Generator?
Inverterski generator proizvodi struju istosmjerne struje, a zatim je pretvara u struju izmjenične struje pomoću digitalne elektronike. To rezultuje kvalitetnijom i konzistentnijom snagom koja je sigurnija i pouzdanija za napajanje osjetljive opreme i elektronike s mikroprocesorima poput računara, televizora, digitalnih uređaja i pametnih telefona. Inverter generatori su tiši i lakši od konvencionalnih generatora iste snage.

Kako da pokrenem generator?
Molimo Vas da preduzmete mjere predostrožnosti prilikom korištenja prijenosnog generatora. Važno je ne pokretati generatore u kući, garaži ili nekom zatvorenom prostoru. Pre prvog paljenja, preporučujemo da pogledate uputstvo za upotrebu i održavanje i postupite na sledeći način:

  • Stavite ulje u motor
  • Napunite spremnik navedenom vrstom goriva
  • Povucite vazdušnu prigušnicu
  • Povucite ručku povratnog trzaja (samo za modele s električnim pokretanjem, potrebno je prije priključivanja ključa spojiti bateriju)
  • Također možete pronaći korisne video-zapise s uputama za nastavak na našem youtube kanalu

Kako da isključim generator?
Prva stvar koju morate da uradite je da isključite sve povezane alate i uređaje i ostavite generator da radi nekoliko minuta da se ohladi. Zatim trebate zaustaviti generator tako da pritisnete prekidač Start / On / Off u položaju OFF i na kraju zatvorite ventil za gorivo.

Šta radi Transfer Switch? Treba li mi jedan?
Prekidač za prenos je uređaj koji bezbedno povezuje vaš generator sa električnom strujom unutar vašeg doma ili vašeg komercijalnog posla. Prekidač obezbeđuje jednostavan i efikasan način prenosa snage sa standardnog izvora (tj. mreže) na generator, kada standardni izvor ne uspije. Kada se standardni izvor vraća, automatski prijenos prebacuje napajanje na standardni izvor i isključuje generator. ATS se često koristi u okruženjima visoke dostupnosti kao što su data centri, proizvodni planovi, telekomunikacione mreže i tako dalje.

Koliko su glasni prenosivi generatori?
PRAMAC serija prenosnih generatora nudi različite nivoe zvučne izolacije u skladu sa različitim modelima, pružajući tihe opcije generatora kao što su generatori sa vodenim hlađenjem i generatori sa niskim nivoom šuma.

Koja vrsta goriva se preporučuje?
Različite vrste goriva se koriste sa našim prenosivim generatorima: benzin, dizel ili LPG gas. To su sve tradicionalna goriva, koja se obično koriste kad motornih vozila. U uputstvu za upotrebu i održavanje naći ćete detaljne informacije o vrsti goriva potrebnog za pokretanje vašeg električnog generatora.

Koliko često treba zamijeniti motorno ulje? Koja vrsta ulja se preporučuje?
Zavisi od toga koliko dugo generator radi. U uputstvu za upotrebu i održavanje naći ćete specifična uputstva o motoru. U svakom slučaju, preporučljivo je zamijeniti ulje najmanje jednom godišnje.

Gde da postavim prenosivi generator?
Molimo vas da čak i male generatore postavite na otvorenom prostoru i koristite samo na horizontalnoj površini (koja nije nagnuta). Morate ga odvojiti od vrata i prozora tako da izduvni plinovi ne uđu u kuću.

Može li se generator koristiti u nevremenu?
PRAMAC prenosivi generatori mogu se koristiti u različitim vremenskim uslovima, ali ih treba zaštititi od upotrebe kako bi se spriječilo kratak spoj i hrđanje.

Da li prenosivi generator treba biti uzemljen?
Pramac prenosivi generatori ne moraju biti uzemljeni.

Koliko često treba obavljati rutinsko održavanje?
Molimo vas da pogledate uputstvo za upotrebu preporučenog plana održavanja koji se odnosi na vaš motor.

Adresa

Cerska 54, Banja Luka, 78 000
Bosna i Hercegovina

Telefon

+387 65 519 650

Besplatna ponuda

Kontaktirajte nas i zatražite besplatnu ponudu.

Kontaktirajte nas