Pripremite se za probleme pri nestanku struje

Prema nedavnoj studiji, samo 4% anketiranih domaćinstava odabrala je toplinu kao stavku domaćinstva koju bi najviše propustili tokom nestanka električne energije, u poređenju sa više od polovine (51%) koji su rekli da će im najviše nedostajati njihov TV.

Da, dugi časovi u mraku mogu biti neverovatno dosadni bez zabave novinskog programa ili omiljene emisije, ali kada se razmatra nestanak struje tokom teške zime, nedostatak zabave može biti poslednja stvar koju bi vlasnici kuća trebali brinuti. Ovo istraživanje ističe da mnogi vlasnici kuća ne shvataju opasnosti i neprijatnosti sa kojima se suočavaju tokom nestanka električne energije.

Kako bi se pomoglo domaćinima da budu bolje pripremljeni za realnost prekida električne energije u zimskom periodu, PRAMAC je sastavio nekoliko podsetnika o neočekivanim stvarima koje će faliti:

 • Tekuća voda
  Kada je toplota izvan cevi one su više podložne smrzavanju. Čak i ako imate izvor grijanja u domaćinstvu na bazi ulja, nestanak električne energije će i dalje ometati servis, a unutrašnje temperature će se smanjiti. Zamrznuta ili raspršena cev može zaustaviti vaš pristup tekućoj vodi (i može dovesti do nekih vrlo skupih popravki kuće). Otvaranje slavine će obezbediti olakšanje od prekomernog pritiska koji dolazi sa blokadom leda i može sprečiti rasturanje cevi.
 • Brze hitne reakcije i komunalne kompanije
  Snijeg, susnježica, ledena kiša i led su sveobuhvatni uslovi putovanja, što znači da će odzivi hitnih i komunalnih posada biti odloženi tokom zimskih oluja. Kada je u pitanju nestanak struje, porodice se mogu brzo naći u opasnim situacijama sa odloženim odgovorima od ovih važnih usluga. Uz odgovarajuću pripremu i sigurnost kod kuće, možete zaštititi svoju porodicu od potrebe da pozovete ove posade za pomoć u vanrednim situacijama.
 • Bežični internet
  Većina vlasnika kuća zaboravljaju da kada se napajanje isključi, to znači i njihov bežični pristup internetu. Sa ruterima ugašenim, to znači da nema veze da komunicira sa najbližima ili da dobije važne informacije o oluji. Mobilna usluga se takođe može prekinuti tokom prekida i bez načina naplate baterija mobilnih telefona, takva opcija je takođe često ograničena.
 • Dnevno svetlo
  Ovo može izgledati kao prigušeno, ali mnogi ljudi zaboravljaju da su dnevne svetlosti kratke tokom zime. Naročito kada prolazi oluja, domovi mogu postati mračni i ostati mračni za većinu dana. Svijeće i svjetiljke dobro funkcionišu u kratkom vremenu, ali važno je ponovno razmisliti o opcionalnim opcijama osvjetljenja tokom zime kada je tmina produžena

Ove kritične funkcije u domaćinstvu su sve stvari koje bi vlasnici kuća očajnički propustili u slučaju zimskog otkaza snage, bez obzira da li su svjesni toga ili ne. Najbolji način da se osigura bezbednost vas i vaše porodice je da napravite organizovani plan zimske spremnosti koji uključuje zalihu hrane, vode i drugih zaliha kao i izvor rezervne energije. Bez obzira da li se iz kuće uključuje opcija za uključivanje, koja se automatski uključuje kada je prekid pomoćne opreme prekinut, ili prenosna jedinica za napajanje osnovnih predmeta, generatori mogu učiniti svu razliku u sigurnosti vašeg doma i porodice tokom zime.

Adresa

Cerska 54, Banja Luka, 78 000
Bosna i Hercegovina

Telefon

+387 65 519 650

Besplatna ponuda

Kontaktirajte nas i zatražite besplatnu ponudu.

Kontaktirajte nas